HockeyNews
PLUS

BOMBEN: Djurgården värvar Patrik Berglund: ”En drömvärvning”

(9179) Patrik Berglund
Bildbyrån

Publicerad: 2 juli 2019

FacebookXWhatsApp

Patrik Berglund har inte spelat hockey sedan han bröt kontraktet med Buffalo Sabres ifjol. Nu meddelar Djurgården att man värvat den 31-årige landslagsmeritade centern. 

– Jag ser fram emot det här nya äventyret jättemycket. Jag är väldigt nöjd över att ha hamnat här, säger Berglund i en kommentar på Djurgårdens hemsida. 

Efter totalt elva säsonger i Nordamerika och världens bästa liga där det blev 326 poäng på 717 matcher, väljer Patrik Berglund att fortsätta sin karriär i Sverige och Djurgården den kommande säsongen. 

– Jag ser fram emot det här nya äventyret jättemycket. Jag är väldigt nöjd över att ha hamnat här, Djurgården är en väldigt bra organisation, säger Berglund till Djurgårdens hemsida och fortsätter:

– Jag är en allround spelare och ska definitivt vara där framme och peta in puckar, men ska även vara en fysisk spelare. Jag vill vara en bra och smart spelare som ska hjälpa laget att gå väldigt långt.

Sportchefen Joakim Eriksson är lyrisk över att ha knutit åt sig Berglunds tjänster.

– Vi får in en målskytt, en spelare som kan spela vänsterforward bredvid Jacob Josefson men också center. Vi får in en spelare som kan spela powerplay, boxplay, vinna närkamper, spela viktiga moment i alla former. Han har under sin karriär uppfyllt alla rollerna.

– Patrik är en drömvärvning. I mina ögon den bästa spelaren som funnits på marknaden. Han matchar vårt behov och profil på många sätt. Vi är på en resa att vinna guld nummer sjutton och den viljan delar Patrik också. Vi har redan en fantastisk kapten i Jacob Josefson och fått hem ytterligare en stark informell ledare i Marcus Högström. Vi har också sedan tidigare Henrik Eriksson, Niclas Bergfors och Jesper Pettersson med flera. Patrik adderas till den skaran och ska hjälpa oss att leda i omklädningsrummet.

Det var strax före jul som Buffalo Sabres meddelade att Patrik Berglund stängts av från klubben på grund av disciplinära skäl. Några dagar senare kom partierna överens om att bryta treårskontraktet – värt 110 miljoner kronor. 

Sedan dess har det ryktats friskt om 31-åringens framtid, men nu står det alltså klart att han åtminstone kommer spela den kommande säsongen i Djurgården. 


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!